500 g faina
100 g untura
3-4 galbenusuri
100 g smantana
60 g drojdie
1/2 lingurita sare
300 ml lapte
100 g zahar
1 lingurita coaja rasa de lamaie
vanilie
Pentru umplutura
250 g branza
2 galbenusuri
60 g smantana
80 g zahar
30 g gris fiert
Mod de preparare
Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se amesteca cu 2-3 linguri de faina si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma 2 galbenusuri cu zaharul si sarea, se amesteca cu drojdia dospita in lapte, smantana, coaja de lamaie, vanilia si faina. Se framanta un aluat timp de 20 de minute, apoi se adauga putin cate putin untura calduta, Se lasa sa creasca o ora dupa care se intinde o foaie cam de 5 mm grosime. Se taie in patrate care se umplu. Se adauga colturile opuse unul peste altul, se ung cu galbenus batut ca sa nu se dezlipeasca si se aseaza intr-o tava unsa. Se ung pe deaspura cu galbenus batut cu zahar. Se coc la foc mic primele 10 minute dupa care se continua coptul la foc potrivit. Cand sunt gata se preasara cu zahar vanilat.
Umplutura: Se razuie branza si se amesteca cu galbenusurle, grisul, smantana si zaharul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu