1 kg faina
30 g drojdie
240 g unt topit
6-8 oua
0,5 l lapte
250 g zahar
sare
500 g nuca macinata
500 g miere
Mod de preparare
Aluat: Se pune faina intr-un vas. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se freaca drojdia cu o lingurita zahar si putin lapte, se presara faina si se lasa la loc cald sa creasca. Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri; se freaca galbenusurile cu putina sare. Cand drojdia a crescut, se toarna peste faina, apoi se adauga laptele fiert si racit si galbenusuriele. Se framanta jumatate de ora, timp in care, din cand in cand se adauga laptele si zaharul. Se framanta bine si la urma se adauga doua linguri de albus batut spuma si se mai framanta usor, pana ce s-a icorporat tot albusul.
Se fasoneaza din aluat suluri subtiri cat un deget si lungi de 10 cm. Aceste suluri se rasucesc doua cate doua si li se da forma de 8. Se pun in tava, la distanta unul de altul, se acopera su un servetel si se lasa sa creasca. Apoi, se ung cu un ou batut si se dau la cuptor. Cand cunt copti se ia cate unu si se inmoaie cu fata in jos in miere si apoi in nuci macinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu