sâmbătă, 9 februarie 2013

Briose

Ingrediente

1 kg faina
50 g drojdie
150 ml apa calda
100 g zahar
2 lingurite sare
10 oua
500 g unt

Mod de preparare

Se prepara un aluat din 500 g faina,drojdie diluata in apa si 250 ml apa care se pune putin cate putin. Se amesteca bine pana se obtine un aluat moale care se lasa sa creasca. Pe masa de aluat se pune restul de faina, se face o adancitura si se pune zahar, sare, ouale intregi batute si se amesteca bine cu furculita, fara a incorpora toata faina. Se adauga untul si se amesteca, apoi aluatul cu drojdie si se framanta incorporand acum toata faina. Se face un aluat omogen si bine framantat. Se lasa la cald sa creasca, acoperit cu un servet foarte curat. Dupa ce a crescut, pe masa de aluat se pune cate o bucata de coca si se ruleaza, se taie bucatele si se modeleaza bule de marimea unui ou. Aceste bule se pun in forme mici de briose unse cu unt sau se aseaza pe o tava mare, la distanta intre ele si se lasa, acoperit, sa creasca. Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si se dau la cuptor pentru 20 minute.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu