duminică, 10 februarie 2013

Sarmale cu carne de porc in foi de varza

Ingrediente

1 kg carne de porc mai grasa
varza murata sau dulce
50 g orez
2 cepe
1 ceasca bulion de rosii
1/2 ardei gras
sare
piper
1 frunza de dafin sau 1 crenguta de cimbru
200 g slanina afumata
untura

Mod de preparare

Se taie carnea bucati si se toaca prin masina. Ceapa se toaca si se caleste in untura. Orezul se spala in cateva ape si se lasa in apa sa se umfle putin. Apoi se amesteca carnea cu orez, ceapa, sare, piper. Daca tocatura nu este destul de grasa se mai adauga untura.
Se desface varza in foi se spala bine in 3-4 ape ca sa se desareze. Varza dulce se opareste. Fiecare frunza se taie in 3-4 parti ca sa iasa sarmalutele mai mici. In fiecare frunza se pune cate o lingurita din copozitia de carne si se infasoara in forma rotunda sau ovala. Se aseaza in cratita, la fund, un rand de varza tocata, un rand de feliute de slanina taiate subtiri, apoi un rand de sarmalute asezate circular si iar un rand de varza tocata si tot asa pana se termina de pus toate sarmalele. Deasupra ce acopera cu o frunza mare de varza, se toarna apa si zeama de varza si se pun la foc sa dea de 2-3 ori in colocot, dupa care se pun la cuptor. Se fierb trei ore la foc mic. Dupa jumatate de ora de fiert se adauga bulionul de rosii si ardei gras taiat in doua. Sarmalele sa fie bine scazute si frunza de deasupra sa fie rumenita. Se servesc calde cu mamaliguta si ardei usturat.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu