750 g faina
200 g unt
125 g smantana
Crema
6 oua
1 pahar jumate zahar
80 g faina
750 g lapte fiert cu vanilie si racit
Mod de preparare
Se pune intr-un castron faina si se amesteca cu unt, apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, daca este prea tare se pune putin lapte ca sa se formeze un alut bun. Se imparte in patru si se fac patru foi care se coc pe fundul unei cratiti. Fundul cratitii se unge numai prima data cu unt si se presara cu faina. Foaia se aseaza in asa fel incat marginile foii sa depaseasca putin marginile cratitii. Se da la cuptor. dupa ce s-a copt se taie usor marginile foii si apoi se impinge usor foaia pe masa. Firimiturile de la marginile foii se pastreaza.
Crema se prepara astfel: 6 oua intregi se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina si se amesteca bine.Se toarna laptele si se amesteca, apoi se pune vasul pe aragaz la foc mic si se amesteca pana se face ca o smantana groasa. Se da putin deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi cu aceasta crema se ung foile de aluat, asezandule una peste alta. Deasupra se pune tot creama si peste crema se presara marginile foilor coapte care au fost faramitate si amestecate cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu