250 ml apa
100 g unt
200 g faina
5 oua
sare
Umplutura
100 g unt
50 g faina
100 g lapte
100 g cascaval
Mod de preparare
Se pun la fiert untul,apa,si sarea. Cand clocotesc, se toarna, fara sa se ia de pe foc, faina, amestecandu-se bine. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga ouale unul cate unul, amestecand pana la omogenizare. Pe o tava se aseaza cu lingurita mici gramajoare, se dau la cuptor incalzit si se tin pana se rumenesc usor. Se scot si se umple cu crema.
Pentru crema: untul se topeste la foc moale, se presara faina si se stinge cu lapte, se adauga 50 g cascaval(o parte ras si o parte cubulete) se lsa sa fiarba cateva clocote, dupa care se ia cu lingurita si se umple gogosile taiate in doua. Se servesc calde cu cascaval ras pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu