500 g fasole boabe
1 ciolan de porc afumat cu carne
1 pahar sos de rosii
1 foaie de dafin
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Fasolea se tine in apa de seara pana a doua zi. Apoi se spala si se pune in apa fierbinte atat cat sa acopere fasolea. Dupa ce se fierbe zece minute se varsa apa si se pune in alta apa calda. Se adauga si ciolanul spalat si taiat bucati si se lasa sa fiarba impreuna. In timp ce fierbe se mai adauga apa fierbinte si se lasa sa fiarba vreo doua ore. Cand este aproape fiarta carnea si fasolea. se desprinde carnea de pe os si se pune inapoi in oala. Se adauga o ceapa tocata si calita, un pahar cu sos de rosii, o frunza de dafin, sare, piper si se pune iar la fiert pana scade sosul Se serveste calda cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu