vineri, 8 februarie 2013

Eclere de casa


Ingrediente

Pentru aluat

 5 Oua
250 ml de apa
125 ml de ulei
250 g de faina

Pentru crema

5 oua
250 g de zahar
1 sau 2 pliculete zahar vanilat
1 pachet de margarina

Mod de Preparare

Pentru aluat

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si se lasa pana ce incepe sa clocoteasca,dupa aceea se ia dupa foc si se adauga faina treptat pana se leaga.Dupa ce ati adaugat faina, adaugati ouale treptat si amestecati bine.L-a sfarsit ungeti tava cu ulei si pune-ti compozitia in ce forme doriti si bagati-o la cuptor.

Pentru crema

Bate-ti ouale intr-o cratita, adaugati zaharul si pliculetele de zahar vanilat si amestecati bine.Apoi pune-ti cratita pe foc(la foc mic) si amestecati incet pana ce compozitia incepe sa se lege si sa se ingroase.Dupa ce s-a ingrosat o luati de pe foc si ii adaugati margarina treptat.Apoi crema o pune-ti la rece cateva ore.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu